maanantai 8. lokakuuta 2012

Vantaan velkaohjelma kaduttaa

Tikkurilan maalaismarkkinoille 6.-7.10.2012 olivat tälläytyneet kaikki puolueet esittelemään kunnallisvaaliehdokkaitaan.

Kaikki valtuustossa nyt olevat puolueet, lukuun ottamatta osaa vasemmistoliiton edustajista, hyväksyivät kesäkuussa 2012 Vantaan talous- ja velkaohjelman. Ohjelman jonka oikeampi nimi olisi leikkausohjelma.

Mutta Tikkurilan torilla kuului kummia. Kaikki puolueet ilmoittivat vastustavansa enemmän tai vähemmän leikkausohjelmaa. Kesäkuinen päätös tuntuu kaduttavan. Kaupunginjohtaja Nenonen vaatii edelleen ponnekkaasti leikkausohjelman hyväksymistä. Kesäkuun jaa äänestäjät ovat puun ja kuoren välissä.

Sosiaalidemokraattien Antti Lindtman väläyttelee lievää veronkorotusta vuodelle 2014 räikeimpien leikkausten oikaisemiseksi. Sama mies oli kuitenkin valmis eduskunnassa leikkaamaan kuntien valtionapuja.
Ajamaan Vantaakin entistä ahtaammalle. Riittääkö hänelle enää kaksikaan jakkaraa?

Vammaisten kuljetuspalveluista ehdotetaan leikattavaksi 15 %. Samanaikaisesti valmistellaan laajalla joukolla uutta vammaispoliittista ohjelmaa. Wampo, uusi vammaispoliittinen ohjelma on laajan virkakoneiston ja vammaisjärjestöjen vilpitön yritys parantaa vammaisten asemaa. Uhkaako hieno työ joutua leikatuksi ennen kuin on syntynytkään.

Kunnallisvaalit ovat vajaan kolmen viikon päästä. Mahtaneeko markkinoiden torikatumus kantaa vaaleja kauemmas?

Varminta on valita valtuustoon ehdokkaita jotka todella tekevät tekoja peruspalveluiden puolesta. Niitä löytyy Asukkaiden Vantaa-listalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti