perjantai 28. helmikuuta 2014

Ammattiliitot vuokralaisten asialla

Suomen suurin vuokranantaja VVO julkaisi tuloksensa vuodelta 2013. Voittoa syntyi yli 75 milj. Kun voitto jaetaan asuntojen määrällä n. 40 000 tulee tulokseksi, että jokaisen asunnon vuokralainen maksoi 150 eur ylimääräistä VVO:n voittokassaan  joka ainoa kuukausi.
 VVO:n vuokrat nousivat v. 2013 tai niitä nostettiin 3,4 %,  eiväthän ne itsestään nouse.   
 VVO:n tulos ei olisi vaatinut sentinkään nostoa vuokriin
 


VVO:n toimitusjohta Jani Nieminen sanoo, että kalleimpien vuokra-asuntojen kysyntä on laskenut. Kolme neljästä haluaa yksiön tai kaksion. Haluaako todella vai eikö pysty maksamaan isomman asunnon vuokraa?
Edelleen todetaan, että vuokrankorotuksiin on ollut edelletyksiä etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa on pulaa vuokra-asunnoista ja tarjonta ylittää kysynnän.
Tällaisia toimintakeinoja käyttää vuokranantaja josta yli puolet omistavat ammattiliitot.
VVO:n hallituksessa on myös Pro:n puheenjohtaja Antti Rinne joka kiertää kenttää SDP:n puheenjohtajaehdokkaana herättämässä keskustelua puolueen linjasta. Toivottavasti myös asuntopolitiikka on puheena. Rinteellä olisi oiva tilaisuus aloittaa paremman asuntopolitiikan teko VVO:n hallituksessa.
Jutun otsikolla ei siis ole mitään tekemistä todellisuuden kansaa. Itse jään mielenkiinnolla odottamaan kun oma ammattiliittoni PAM kertoo kuinka se käyttää omat osinkonsa VVO:sta runsaat 1,2 milj. euroa jäsenistönsä asumisistilanteen parantamiseksi.

                            Kuvassa VVO:n pääkonttori Helsingissä Mannerheintien varrella.

1 kommentti:

  1. taas nousee vuokra ens kuun alusta ja kela ei piittaa 15 euron korotuksesta vaikka se on mulle ainakin iso raha näillä pienillä tuloilla.... :( pääasiahan on että tikas rikastuu ja köyhä köyhtyy!!!!

    VastaaPoista