keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Osinkoverotus, onko sitä?

Osinkoverotuksesta väännetään parhaillaan kättä. Onko sellaista oikeasti olemassa? Jos 90 % osingoista on verovapaita, puhuminen osinkoverotuksesta on suurta hämäystä. Ja näin valitettavasti on.
Jos kaikille osingoille määrättäisiin kolmen prosentin vero, kerättäisiin valtion kassaan yhtä paljon rahaa kuin nykyisellä osinkoverotuksella, sanoo osakesäästäjien puheenjohtaja Timo Rothovius.

Hallituksella taitaa nyt olla paikallaan selvittää itselleen osinkoverotusasia juurta jaksain. Kitkeä kaikki osinkoverojen verohelpotukset ja laittaa kaikki osingot verolle. Osinkotuloille voitaisiin määrätä raja johon asti osinkotulot olisivat verovapaita kuten ansioverotuksessakin.
Osinkoverotuksessa on kysymys bruttopalkkaan verrattavan tulon verottamisesta. Miksi sen pitäisi olla huomattavasti ansiotulojen verotusta kevyempää?

Eli verottamalla osinkotuloja keskimääräisellä palkkaprosentilla, jonka osingon maksaja perii ja tilittää osingon maksun yhteydessä, saataisiin valtion kassaan miljardeja euroja kuntien valtionapujen nostamiseen ja palvelutuotannon turvaamiseen. Haluammeko veropinnareita vai kunnon terveydenhoidon? Antakaa äänenne kuulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti